ŚRODKI POWIERZCHNIOWO CZYNNE

Ethoxylated Castor Oil

CAS 61791-12-6

Solubilizator farmaceutyczny · Solubilizator substancji zapachowych · Formulacje iniekcyjne

At a glance
Tożsamość (C i D)
Zgodny z testem EP
Zasadowość (ml HCl 0,1 M)
max 0,5
Liczba kwasowa (mg KOH/g)
max 2,0
Liczba jodowa (g I2/100 g)
25 – 35

Specyfikacje techniczne

ParametrWartośćMethod / unit
WyglądPrzezroczysta żółta lepka ciecz lub półstałaGörsel
Tożsamość (C i D)Zgodny z testem EPEP Monografisi
Wygląd roztworu (S)Zgodny z testem EPEP Monografisi
Zasadowość (ml HCl 0,1 M)max 0,5EP Monografisi
Liczba kwasowa (mg KOH/g)max 2,0ISO 660 · mg KOH/g
Liczba jodowa (g I2/100 g)25 – 35ISO 3961
Liczba hydroksylowa (mg KOH/g)65 – 82ISO 4629 · mg KOH/g
Liczba zmydlania (mg KOH/g)60 – 75ISO 3657 · mg KOH/g
Pozostałości tlenku etylenu (ppm)max 1EP Monografisi · ppm
Pozostałości dioksanu (ppm)max 10EP Monografisi · ppm
Zawartość wody (%)max 3,0ISO 760 · %
Popiół całkowity (%)max 0,3ISO 6884 · %

Szczegółowe obszary zastosowania

Emulgator do olejów roślinnych i estrów tłuszczowych · Solubilizacja substancji zapachowych i aktywnych · Solubilizator w formulacjach farmaceutycznych i kosmetycznych · Formulacje iniekcyjne i preparaty miejscowe · Emulgator dopuszczony do żywności (klasa paszowa) · Formulacje do pielęgnacji ciała i włosów · Przemysłowe zastosowania emulgujące i dyspergujące

Zastosowania

  • Solubilizator farmaceutyczny
  • Solubilizator substancji zapachowych
  • Formulacje iniekcyjne
  • Emulgator klasy spożywczej
  • Produkty higieny osobistej
  • Emulgowanie przemysłowe

Packaging & storage

Opakowanie

Beczka 200 kg, kontener IBC 1000 kg lub luzem. Alternatywne opcje opakowań dostępne na życzenie.

Magazynowanie

Prosimy przechowywać w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Zalecana temperatura przechowywania: 15-25 stopni C. Obowiązują warunki przechowywania zgodne z monografią Farmakopei Europejskiej.

Documents

Technical data sheet (TDS)

Review the recorded specifications, packaging and storage information.

View technical data sheet ↗

Safety & lot documents

Request the current SDS and the certificate of analysis (CoA) for the lot you are evaluating.

Regulacje i zgodność

KKDİK kayıtlı (Türkiye)

KORKİMYA supply assurance

Stock in Türkiye

Current availability is confirmed by product and lot with your quote.

KKDİK registered

Every catalog product is KKDİK registered for Türkiye.

CoA for every lot

Verify technical values against the lot's certificate of analysis.

TL invoicing

Turkish lira invoicing is available for domestic purchases.

Payment terms

Discuss terms for your quantity and supply plan when requesting a quote.

Poproś o próbkę

Próbka

Zostaw swój adres e-mail. Nasz zespół sprzedaży skontaktuje się w sprawie próbki i certyfikatu analizy.

Czas odpowiedzi · 24 godziny

Informacje o produkcie

Ethoxylated Castor Oil (CAS 61791-12-6) to produkt przemysłowy z kategorii środki powierzchniowo czynne, stosowany w Solubilizator farmaceutyczny, Solubilizator substancji zapachowych. Typowe specyfikacje: Wygląd: Przezroczysta żółta lepka ciecz lub półstała; Tożsamość (C i D): Zgodny z testem EP; Wygląd roztworu (S): Zgodny z testem EP. KORKİMYA dostarcza Ethoxylated Castor Oil w opakowaniu: Beczka 200 kg, kontener IBC 1000 kg lub luzem. Alternatywne opcje opakowań dostępne na życzenie..

Emulgator do olejów roślinnych i estrów tłuszczowych · Solubilizacja substancji zapachowych i aktywnych · Solubilizator w formulacjach farmaceutycznych i kosmetycznych · Formulacje iniekcyjne i preparaty miejscowe · Emulgator dopuszczony do żywności (klasa paszowa) · Formulacje do pielęgnacji ciała i włosów · Przemysłowe zastosowania emulgujące i dyspergujące

CAS
61791-12-6
Kategoria
ŚRODKI POWIERZCHNIOWO CZYNNE

Synonimy

PEG-33 Castor OilGliserol polietilen glikol risinoleat

Metody testowe

Görsel · EP Monografisi · ISO 660 · ISO 3961 · ISO 4629 · ISO 3657 · ISO 760 · ISO 6884

Często zadawane pytania

Czym jest etoksylowany olej rycynowy (PEG-33) i gdzie sie go stosuje?

Etoksylowany olej rycynowy (CAS 61791-12-6, PEG-33 Castor Oil) to emulgator i solubilizator do olejow roslinnych i estrow tluszczowych. Stosowany jest do solubilizacji substancji zapachowych i aktywnych, w formulacjach farmaceutycznych i kosmetycznych, preparatach iniekcyjnych i miejscowych, jako emulgator dopuszczony do zywnosci oraz w produktach do higieny osobistej.

W jakim opakowaniu dostepny jest etoksylowany olej rycynowy i czy z magazynu?

Produkt dostarczany jest jako klarowna zolta lepka ciecz lub polstale cialo w beczkach 200 kg, kontenerach IBC 1000 kg lub luzem. Wysylany jest z naszego krajowego magazynu, dzieki czemu unikasz oczekiwania na import z Chin. Przechowywanie odbywa sie zgodnie z warunkami monografii Farmakopei Europejskiej (EP).

Czy etoksylowany olej rycynowy jest zgodny z EP, ma rejestracje KKDIK i karte SDS?

Tak. Produkt dostarczany jest zgodnie z monografia EP (pozostalosc tlenku etylenu maks. 1 ppm, pozostalosc dioksanu maks. 10 ppm), ma rejestracje KKDIK, a do kazdej dostawy dolaczana jest karta charakterystyki (SDS) na zyczenie. CoA oraz karta danych technicznych dostepne sa na zyczenie.

Jak zamowic probke etoksylowanego oleju rycynowego i wycene?

Probke oraz aktualna wycene mozesz zamowic przez formularz kontaktowy. Producenci farmaceutyczni, kosmetyczni i spozywczy otrzymuja szybka odpowiedz ze specyfikacja, opakowaniem (beczka/IBC/luzem) i danymi do faktury.

Powiązane produkty

Ostatnia aktualizacja: 4.10.2026

Karta MSDS Dostępna na życzenie · Zarejestrowany Eksporter · korkimya.com

Aktualności KORKİMYA

Nowe produkty, informacje o mocach produkcyjnych i wiadomości KORKİMYA - prosto do Twojej skrzynki.

Bądź pierwszą osobą, która dowiaduje się o premierach żywic węglowodorowych, certyfikatach i wydarzeniach branżowych. Bez spamu.

Subskrybując, zgadzasz się z naszą polityką prywatności.

Ethoxylated Castor Oil